Toegankelijk met een Adventure Day -of combi pas :

Vertrek - Aankomst
Adventure Valley
Afstand
2.00 km
Duur
60 min.
Plaats
Adventure Valley Rome
Maat
1.10 m

Bike park

Ontdek ons prachtig parcours in het park geschikt voor jong en oud. Onderweg bevinden zich natuurlijke hindernissen en houten obstakels, bruggen en kleine jumps. Het bike park geeft iedereen de kans om op een zachte manier met deze prachtige sport kennis te maken. En als extra pluspuntje,  geen gps of kaart nodig. De tocht is veilig, niet te lastig, volledig bewegwijzerd en afgezet. Voor de meer ervaren fietsers zijn er extra, moeilijker lussen mogelijk. We voorzien in de toekomst een echt chronosysteem met een klassement voor de die-hards.

Naast een vast parcours en een hindernissenzone hebben we 2 unieke pumptracks* voor jong en oud. 

*Een pumptrack is een kort, aaneengesloten parcours van ca. 1 meter breed dat bestaat uit bulten en kombochten. Op een pumptrack hoef je nauwelijks te trappen maar maak je snelheid door een pompende beweging met je armen en benen. Door de fiets op de achterkant van elke bult aan de grond te drukken, maakt die vanzelf snelheid.

Een pumptrack is een prima plek om je rijtechniek te verbeteren. Als je de pomptechniek goed beheerst, kan je de fiets op precies de juiste momenten belasten en ontlasten, waardoor je efficiënter en vloeiender gaat rijden. Je ontwikkeld “flow” en leert je fiets beter beheersen. Naarmate je sneller door de bochten gaat, moet je ook je techniek aanscherpen. En als je je armen en benen na een paar rondjes voelt branden, merk je vanzelf dat een pumptrack wel degelijk kracht kost.

Het bike park is enkel toegankelijk met een fiets van Adventure Valley, met een kleurbandje heb je gratis toegang gedurende 1 uur. 

Veiligheidsvoorschriften

  • Het dragen van een fietshelm is verplicht.

kalender

Locatie

Adventure Valley

Bike park

Bike park