Doelgroep
Plaats
Adventure Valley Rome
Vertrek - Aankomst
Adventure Valley
Duur
60 min.
Afstand
2 km
Maat
1.10 m
Max gewicht.
110 kg

Bike park

Ontdek ons prachtig parcours in het park geschikt voor de jong en oud. Onderweg bevinden zich natuurlijke hindernissen en houten obstakels, bruggen en kleine jumps. Het bike park geeft iedereen de kans om op een zachte manier met deze prachtige sport kennis te maken. En pluspuntje, je hebt geen gps of kaart nodig. De tocht is veilig, niet te lastig, volledig bewegwijzerd en afgezet. Voor de meer ervaren fietsers zijn er extra, moeilijkere lussen mogelijk. We voorzien in de toekomst een echt chronosysteem met een klassement voor de die-hards.

Naast een vast parcours en een hindernissenzone hebben we 2 unieke pumptracks* voor jong en oud. 

*Een pumptrack is een kort, aaneengesloten parcours van ca. 1 meter breed dat bestaat uit bulten en kombochten. Op een pumptrack hoef je nauwelijks te trappen maar maak je snelheid middels een pompende beweging met je armen en benen. Door de fiets op de achterkant van elke bult aan de grond te drukken, maakt de fiets vanzelf snelheid.

Een pumptrack is een prima plek om je rijtechniek te verbeteren. Als je de pomptechniek goed beheerst, kan je de fiets op precies de juiste momenten belasten en ontlasten, waardoor je efficiënter en vloeiender gaat rijden. Je ontwikkeld “flow” en leert je fiets beter beheersen. Naarmate je sneller door de bochten gaat, moet je ook je techniek aanscherpen. En als je je armen en benen na een paar rondjes voelt branden, merk je vanzelf dat een pumptrack wel degelijk kracht kost.

Het bike park is enkel toegankelijk met een fiets van Adventure Valley, met een kleurbandje heb je gratis toegang gedurende 1 uur. 

Beveiliging Info

Voorwaarden:

 1. Gelieve je te houden aan de verkeersregels op, naast en naar het MTB parcours. Het is enkel toegestaan in de aangeduide richting te rijden.

 2. Het parcours is enkel toegankelijk met een bandje en/of mtb van Adventure Valley.

 3. Het parcours is gemaakt voor families. Gelieve iedereen respectvol te behandelen en geen overdreven snelheid en risico's te nemen.

 4. Gelieve je MTB altijd in het oog te houden.

 5. De activiteit kan vroegtijdig stopgezet worden bij het niet beheersen van de activiteit.

 6. Kosten die moeten worden gemaakt voor ziektetransport- of behandeling zijn voor eigen rekening, hiervoor ben je verzekerd.

 7. Het consumeren van alcohol tijdens en voor het betreden van het parcours is verboden.

 8. Het is verboden van de route af te gaan of buiten de paden te fietsen.

 9. Je creëert geen onveilige situaties voor andere fietsers en mezelf.

 10. Je bent verantwoordelijk voor schade of verlies die door mij veroorzaakt is.

 11. Je brengt de fiets zelf terug.

 12. Het dragen van een fietshelm is verplicht.

 13. Adventure Valley kan extra kosten aanrekenen bij schade aan het materiaal of het niet tijdig binnenbrengen van de fiets.

 14. Bij het niet volgen van de veiligheidsvoorschriften kan Adventure Valley de activiteit vroegtijdig stopzetten.

 15. Je verklaart op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid een MTB te huren.

kalender

Open vanaf 31/03/208

Localisation

Adventure Valley