Geniet van je vakantie in de Ardennen en ontdek Durbuy!

Elk jaar trekt de stad Durbuy toeristen van over de hele wereld aan. Of je nu voor een weekendje weg gaat of een langer verblijf plant, het is een van de meest geliefde bestemmingen in de Belgische Ardennen. Heb je je vakantie in Durbuy nog niet gepland? Hier is onze selectie van onmisbare activiteiten in de regio, geschikt voor het hele gezin.

Image
labyrinthe durbuy

De Labyrint van Durbuy: Deel een moment met het gezin

Wie durft de uitdaging aan te gaan en zich te wagen aan de Labyrint van Durbuy om het ei van Skinny de diplodocus te vinden voordat het in verkeerde handen valt? Van 1 juli tot 1 oktober 2023 kun je komen spelen en verdwalen in een 100% natuurlijke omgeving.

Dit magische avontuur voor jong en oud vindt plaats in een maisveld van 11 hectare! Met zijn 10 km aan paden, leuke shows en gekke acteurs trekt deze attractie elk jaar meer dan 70.000 bezoekers tijdens de zomer.

De Labyrint van Durbuy ligt op slechts 5 minuten van het centrum van Durbuy. Met de auto, trein, te voet of met de fiets, alle wegen leiden naar het labyrint! Bereid je bezoek voor.

Wil je je dag bij Adventure Valley combineren met het Labyrint? Reserveer dan je voordelige COMBI PASS voor het labyrint!

 

Geniet van een heerlijke maaltijd in een Jurassic setting, een unieke ervaring in België!

Om je wandeling te beginnen, onderbreken of af te sluiten, is een culinaire pauze een must. Vlakbij het reuzenlabyrint bevindt zich een horecaruimte waar je kunt dineren, een verfrissing kunt nemen en kunt ontspannen in de schaduw.

Maar pas op! Je moet wel de weg vinden die rechtstreeks naar het restaurant leidt.

Het restaurant is toegankelijk voor iedereen vanaf 10:00 uur geopend.

Wandelen in de natuur: Geniet van de natuurlijke schatten

De regio Durbuy zit vol met natuurlijke wonderen die je kunt waarderen tijdens je zomerse wandelingen. Trek je wandelschoenen aan en ga op avontuur door weelderige bossen, groene valleien en pittoreske heuvels. Laat je betoveren door adembenemende landschappen en geniet van de rust en sereniteit die heersen in dit beschermde milieu.

Bezoek de grotten van Hotton: Een fascinerende ondergrondse reis

Op slechts enkele kilometers van Durbuy mag je de kans niet missen om de grotten van Hotton te bezoeken. Verken de ondergrondse gangen die door erosie zijn gevormd gedurende duizenden jaren en laat je verbazen door spectaculaire rotsformaties. Een rondleiding neemt je mee door de geologische geschiedenis van deze unieke plek en laat je de ondergrondse schoonheid bewonderen.

Image
ville durbuy

Durbuy historisch centrum een duik in de geschiedenis

Tijdens je verblijf in het prachtige gebied van Durbuy deze zomer, mag een bezoek aan de oude stad van Durbuy niet ontbreken. Wandel door de geplaveide straatjes van deze charmante binnenstad, die bekend staat als de "kleinste stad ter wereld". Bewonder de middeleeuwse huizen die je terug in de tijd brengen en het beroemde kasteel van Durbuy, getuige van de fascinerende geschiedenis van de regio.

Lokale gastronomie: Een feest voor de smaakpapillen

Sluit je dag in Durbuy af met het genot van heerlijk lokaal eten. De vele restaurants en brouwerijen in het historische stadscentrum bieden gerechten aan die de lokale producten in de schijnwerpers zetten. Een waar feest voor de smaakpapillen dat liefhebbers van lekker eten zal bevredigen.

Vergeet niet te informeren naar de evenementen en festivals die je verblijf in Durbuy zullen opvrolijken. Openluchtconcerten, ambachtelijke markten of sportevenementen, er is voor elk wat wils!

Heb je nog geen accommodatie geboekt? Neem een kijkje naar de verschillende accommodaties die worden aangeboden door het Adventure Valley Park. Zo kun je ten volle genieten van je vakantie in Durbuy en onvergetelijke herinneringen creëren in onze prachtige pittoreske regio. Geniet van je verblijf!

 

Niet te missen zomeractiviteiten