Welkom bij Adventure Valley Durbuy, de ideale plek voor liefhebbers van kajakken in de Ardennen en voor wie houdt van spannende ervaringen in België. Gelegen in het hart van ongerepte natuurlijke landschappen, biedt ons park u de kans om te genieten van een 8 km lange kajaktocht op de Ourthe rivier. Duik in dit spannende avontuur en ontdek waarom u voor Durbuy moet kiezen om de Ardennen per kajak te verkennen.

Een afdaling van de Ourthe per kajak, een uniek moment midden in de natuur van de Ardennen

Heeft u zin om te kajakken in de Ardennen? Kies voor Adventure Valley en beleef een onvergetelijke ervaring met familie of vrienden door de Ourthe-vallei. Of u nu een beginner of een ervaren peddelaar bent, onze route van 8 km is geschikt voor alle niveaus. U krijgt de kans om door de bochten van de Ourthe te navigeren en de omliggende natuur te bewonderen terwijl u in uw eigen tempo peddelt.

Op het traject dat Durbuy met Barvaux verbindt, biedt uw kajaktocht in de Ardennen de kans om dicht bij de stad Durbuy en haar prachtige kasteel te komen.

 

famille en kayak

De voordelen van kajakken, een activiteit die sport en plezier combineert

Kajakken is een natuuractiviteit die in opkomst is, goed voor zowel lichaam als geest. Deze fysieke activiteit betrekt verschillende spiergroepen en stelt u in staat om te genieten van de frisse lucht van de Ardennen.

Naast de fysieke inspanning, is een afdaling per kajak een ontspannend en kalmerend moment, perfect om op te laden. Tussen het geluid van het water en de pittoreske landschappen van de Ardennen, is de omgeving ideaal voor een moment van ontspanning en welzijn.

Onze tips om volop te genieten van uw kajaktocht in de Ardennen bij Durbuy

Om maximaal plezier te halen uit uw kajakavontuur in de Ardennen, volg deze praktische tips:

  • Draag geschikte kleding afhankelijk van het weer in de Ardennen. Zorg voor comfortabele kleding die nat mag worden, en passend zonbescherming.
  • Adventure Valley biedt alle benodigde uitrusting, zoals kajaks, peddels en reddingsvesten.
  • Voordat u vertrekt, zal ons team u ook veiligheidsinstructies en advies geven over hoe u uw kajak kunt manoeuvreren.
  • Controleer de vaaromstandigheden voor uw vertrek. De waterstand van de rivier wordt dagelijks gecontroleerd door de Waalse regio, die beslist of varen toegestaan is of niet. Wij streven ernaar u zo snel mogelijk per mail en/of telefoon te informeren om onnodige reizen te voorkomen. U kunt dit zelf volgen op de officiële website van Wallonië.

 

durbuy glamping green fields

Geniet van uw kajakafdaling voor een uniek verblijf in Durbuy

Naast kajakken biedt Adventure Valley Durbuy een verscheidenheid aan andere buitenactiviteiten die ideaal zijn tijdens het zomerseizoen in de Ardennen. U kunt boomklimmen proberen, over het park ziplinen, of op avontuur gaan met een mountainbike.

Wilt u uw verblijf in Durbuy verlengen? Boek dan een paar nachten bij Glamping Greenfields, de accommodatie van Adventure Valley. Dit vakantiedomein biedt tal van activiteiten voor het hele gezin en dicht bij de Ardense natuur.

 

Boek nu uw avontuur in kajakken in de Ardennen bij Adventure Valley Durbuy!

Boek uw kajakafdaling