8 redenen om Adventure Valley te bezoeken met de familie

1. WEG VAN HUIS EN TOCH DICHTBIJ

Je hoeft echt niet naar het einde van de wereld te trekken voor een combinatie van avontuur en natuur. Die vind je al op een steenworp afstand van huis. Durbuy ligt immers op anderhalf uur rijden van Brussel, Charleroi of Leuven en op minder dan 3 uur rijden van Gent of Antwerpen.

En eenmaal je er bent word je ondergedompeld in het compleet andere landschap van de Ardense natuur: geweldig en majestueus. En je laat slechts een heel beperkte ecologische voetafdruk na! Echt Slow Travel !

 2. ACTIVITEITEN VOOR IEDEREEN

Op hectare bieden we een scala aan activiteiten, voor alle smaken en leeftijden, met als enige constante: genieten van een mooie natuurlijke omgeving.

Kom je met kleintjes ?

Begin je de dag met het Kids Adventure, een speurtocht in het park.  Neem daarna een pauze op het terras van de Speeltuin (gratis toegang!) voor een heerlijk drankje of om iets lekkers te eten. Breng de middag verder rustig door met een korte  treinrit, die je meeneemt naar  een geweldig panorama op vallei  van Durbuy.

Kom je met kinderen van minsten 1.10 m groot ?

Vanaf die lengte stijgt het sensatiegehalte.  Zo kunnen ze veilig deelnemen aan:

  1. de 3D -doolhof: een parcours bezaaid met uitdagingen en obstakels, gespreid over verschillende niveaus. Met als extraatje een bijna geheime passage door een hoge rotsachtige spleet... Echt indrukwekkend!!

  2. Het Bike Park: een 2 km lang parcours met obstakels om het plezier dat mountainbiken biedt dik in de verf te zetten .

  3. Het klimbos: een hoogte parcours in de bomen die je hoog in het hart van het bos laat bewegen. Ja, voor een keer zullen je kinderen de lenigheid van een aap nodig hebben als ze  het einde willen bereiken!

  4. De initiatie  tot de speleologie: een veilige ondergrondse afdaling. Als bonus, is er informatie verspreid in de grotten,  om meer te leren over deze verborgen wereld.

Kom je met tieners die hun grenzen willen verleggen

Dan kunnen ze dat zeker en vast tijdens en op het einde van de afdaling “in rappel” op de via Ferrata.  Of tijdens een klimrace op een rotsblok van 25-vierkante meter. Of tijdens een vrije val van op een  hoogte van 32 m (100% veilig, net zoals overigens de andere uitdagingen). Als je  het zelf wil dan kan je uitdagingen van je tieners meebeleven of ….... je kan je nakomelingen van op de begane grond aanmoedigen  (als je je daar veiliger voelt)  

Of wil je als grootouder(s) een avontuur met je kleinkinderen delen?

Dan kan met  de avontuurlijke wandeling in het bos, met  alle generaties samen: de tieners beheren de wandeling (gemarkeerd met QR-codes), de kleintjes huppelen mee  in hun eigen tempo en de grootouders delen hun kennis over de omringende natuur, terwijl ze de prachtige vallei van Ourthe ontdekken. En omdat we Adventure Valley zijn, trakteren we op de avontuurlijke wandeling  met een paar apenbruggen!

En dit zijn slechts enkele voorbeelden. Je kan ook kiezen uit  een afdeling, tubing slide, op een grote boei,  een duo zipline of je kan een sprong wagen op een gigantisch luchtkussen (Big Air)...

(*Activiteiten zijn toegankelijk op basis van grootte, niet van leeftijd,  en dit om) om technische en veiligheidsredenen.)

3. AVONTUREN BELEVEN HET HELE JAAR DOOR 

Samen met je ‘bondgenoten’ of vrienden kan  je voor elke weersomstandigheid een passend uitdagend avontuur vinden.  In de zomerse hitte kun je bijvoorbeeld kajakken  op de Ourthe of tijdens een speleo tocht de  koelte opzoeken in de fascinerende ondergrond  van de Ardennen. En wanneer het typisch Belgisch weer is (van sombere grijs  tot een ‘drache nationale’ ) dan wachten er 6 uitdagende en verschillende escape rooms   op verkenning en ontdekking. .

4. VRIJHEID, ZELFS OM TE ETEN

Je kan vrij gebruik maken van onze picknickplaatsen in het park. Maar de  restaurants in het hart van het Adventure Valley Park, besparen je de moeite  van het voorbereiden en het vervoeren van een picknick voor de hele bende

5. SLAPEN IN EEN BUITENGEWOON DECOR

Op de site van Adventure Valley Park verlengt de glamping het avontuur.  Een uitnodigende formule  om te verblijven in een tent met flink wat glamour en het nodige comfort.  Als bonus, hebben sommige tenten een prachtig panorama op de vallei. 

Grootouders, maak het jullie gemakkelijk en bezorg jullie kleinkinderen een onvergetelijk verblijf.  Wij maken het jullie gemakkelijk!

Met peuters, is er het gemak van  ons appartement,  erg handig met zijn eigen keuken en de aparte kamers die de nodige privacy verzekeren. Ze kosten slechts wat extra maar deze accommodaties bevinden zich in het hart van de oude binnenstad van Durbuy, een ideale locatie om op eigen tempo de kleinste stad ter wereld te ontdekken.

6. EEN WEEKEND  DE AUTO VERGETEN , ZELFS OM DURBUY TE BEZOEKEN

Eenmaal geparkeerd, geniet je  van de vrijheid om alles te voet te doen. Activiteiten, restaurants en glamping bevinden zich allemaal op één en dezelfde locatie. En de stad Durbuy ligt op wandelafstand. Met andere woorden zonder stress of tijd verspild  aan verplaatsingen.. Een ontspannend contrast met het dagdagelijkse woon-werk verkeer! 

7. GENIETEN  VAN DE NATUUR

Al onze activiteiten richten zich op de natuurlijke rijkdom van de Ardennen. Dat is  genieten van de vallei van de Ourthe, van de bossen, van leuke paadjes, uitgestrekte vlaktes,  duizelingwekkende rotsen , grotten... Adventure Valley heeft alles te danken aan zijn omgeving en daarom springen we er vooral voorzichtig mee om  zodat we die omgeving kunnen integreren en behouden !

8. PLEZIER BELEVEN

Door ervoor te kiezen om naar Adventure Valley te komen, kies je voor een gezonde dosis lachen, voor sterke emoties en voor onvergetelijke familie-ervaringen. Trouwens veel van onze activiteiten zijn uniek in België. En vooral  uitdagingen aangaan als gezin, verlaagt drempels en verhoogt de familieband. En die is bijzonder kostbaar!

Er is dus voor jouw gezin (en trouwens voor  alle gezinnen) in Adventure Valley Park in Durbuy zeker iets dat aan je verlangens voldoet. Je weekend “avontuur” maken we op maat .  Aan jou de keuze en de emoties!

 

 

Toon alle activiteiten